Useimmin kysytyt kysymykset Omenapuun koulusta 

Mikäli et löytänyt kysymykseesi vastausta, ole meihin rohkeasti yhteydessä! Katso yhteystietomme

Mikä on Omenapuun koulu?
- Koulu on Lappeenrannan keskustassa sijaitseva yksityinen perusopetusta vastaavaa opetusta antava koulu.

Miten yksityinen koulu eroaa kunnallisesta koulusta?
- Suomalaisissa kouluissa opetus on varsin yhdenmukaista. Yksityiset koulut eroavat selkeimmin kunnallisista kouluista itsenäisemmällä hallitontavalla ja vähemmällä byrokratialla. Yksityiset koulut voivat tehdä itsenäisesti monia sellaisia koulun arkea koskevia päätöksiä, joita kunnallinen koulu joutuisi "kierrättämään" kunnan opetustoimen kautta.


Miten koulu eroaa kunnan tai kaupungin peruskouluista tai muista yksityisistä kouluista?
-Suurin ja ehkä merkittävin ero on se että kristilliset arvot ovat toimintamme ja kasvatusnäkemyksemme luonnollinen perusta ja pohja. Opetuksemme noudattaa valtakunnallisia opetussuunnitelman perusteita.


Onko koulun taustalla joku herätysliike tai seurakunta?
- Ei. Koulumme ei ole minkään herätysliikkeen tai seurakunnan ylläpitämä. Koulu saa rahoituksensa kannatusyhdistyksen kautta sekä lukukausimaksuina. Koulun ylläpitäjä on Kristillinen kasvatus Omenapuu ry.


Miten kristilliset arvot näkyvät koulun arjessa?
- Kristillisyys ilmenee koulun toimintakulttuurissa esim. erilaisissa juhlissa ja tapahtumissa, mutta myös arjen ilmapiirissä. Haluamme rakentaa kouluyhteisöä, jossa jokainen on arvokas ja voi kokea olevansa hyväksytty. Tärkeä arvo on myös toisia kunnioittavan asenteen ja hyvän käyttäytymisen oppiminen. Turvallisuus rakentuu monista asioista yhdessä. Eri-ikäiset oppilaat toimivat yhdessä ja oppivat tuntemaan toisiaan. Läsnäoleva aikuinen on lähellä kun tarvitaan. Riidat sovitaan ja kiusaamiseen puututaan välittömästi, jos sellaista ilmenee.


Lauletaanko teillä kevätjuhlissa Suvivirsi?
- Kyllä. Meillä luetaan myös ruokarukous sekä joulujuhlassa voidaan esittää jouluevankeliumi.


Täytyykö olla uskovainen, jotta voi tulla kouluun oppilaaksi?
-Ei, mutta koulussa annetaan kristillisiin arvoihin perustuvaa kasvatusta perusopetuksen puitteissa. Kaikki halukkaat oppilaat ovat meille tervetulleita.


Miten kouluun pääsee oppilaaksi ja onko koulunne eliittikoulu?
-Täyttämällä nettisivulta löytyvän hakulomakkeen ja lähettämällä sen koulun rehtorille. Koulumme ei ole eliittikoulu, meillä on kaikenlaisia oppilaita kaikenlaisista taustoista.


Miten oppilaat pärjäävät jatko-opinnoissa?
-Kykyjensä mukaisesti kuten minkä tahansa muunkin koulun käyneenä.


Pitääkö olla lappeenrantalainen, että pääsee oppilaaksi?
-Ei, kouluun voi hakeutua myös muista kunnista.